Vatteninjektion på Renault 21


Dela den här artikeln med dina vänner:

För kommentarer berättar jag först och främst tack eftersom din rapport av studentingenjör var min sängbok under mina kvällar och min veckas semester som gjorde det möjligt för mig att bättre förstå dessa fenomen innan jag satte mig i funktion, 4H för reaktorpositionering (köpt från APTE). Då måste jag säga att jag tillbringade 4 ha göra den här bubblaren med återuppvärmning (som inte längre är användbar för ingenting) och sedan skapa en elektronisk automatisk fyllning som fungerar väldigt bra utom på en bil (" har lidit ... för att det finns - till massan ...)
och letar efter en lösning jag gjorde underhållet av bilen och det omöjliga att rengöra oljefiltret rena så: THE BULLEUR A VIRER
och jag gick på förgasaren basen (garanterad enkelhet) i 3 H som var det undantag för bilderna eftersom det inte göra för jag har ingen bro, och tweaks: starter noggrant och max öppning av ventilen och en stor duk som ett filter luft som ger mig 50cl / 100km vatten konsumeras och tydligen av 18 28% i bränsleekonomi (fortfarande kör) jag sa att det var min fru som i tjänar mer att gå till jobbet 85km / dag och finner att motorn är mer fuid som bättre och bättre drift, gjorde jag en testsubstans har avstannat och efter turn kontot verkar det som om maxhastighet att öka med 200 varv / min men jag ville inte göra det. För resten kommer jag att utrusta en Nissan Vanette som jag kommer att få ett ögonblick, jag kommer hålla dig informerad om du vill.
vi ses snart och tack igen


vatteninjektion på Renault 21

Forum för experiment och församlingar dopning och injektion av vatten i motorer

Facebook kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *