Mitt möte med Paul Pantone


Dela den här artikeln med dina vänner:

Mötet med Pantone (februari 2002)

I mitten av januari 2002, 3 månader efter att ha fått min civilingenjör, bestämde jag mig för att träffa Pantone i USA. Beslutet fattades inte över natten. Jag hade faktiskt utbytt några e-postmeddelanden med Paul, som bjudde mig att se honom under en "period" förlängd 3-vecka för att se alla möjliga detaljer om ett framtida samarbete.

Så décollais den 4 eller 5 februari 2002 777 i en Boeing från Paris till Salt Lake City 12h sedan 3 flygtimmar sedan resan ingår ett stopp i Houston. Jag säger detta för att det var min första flygning och 12h-flygningen för en dop med att flyga över isen är ganska imponerande. Så efter flera resor 28h (all inclusive) så vi kom i Preston, en stad full Rockies 200 km norr om Salt Lake City. Vädret var ganska isigt: 50 cm snö och -20 ° C.

Jag säger "vi" för att jag inte gick ensam: Michel Saint Georges, en belgisk ingenjörs doktor, av Quebec ursprung, åtföljde mig: han skrev några intressanta tankar om mannen, klicka här .

Så mycket för landskapet, låt oss gå vidare till skådespelarna: Nästa dag, träffa Paul för "träningsveckan". Serendipity, vi talar 4: a Nicois, Oliver, och en annan Quebecois jag glömmer namnet men "utbildning" var uppenbarligen lärs ut i USA (med starka accenter land såg plats). Informationen i denna "utbildning" är tyvärr bara ren spekulation utan grund eller till och med vetenskapligt bevis. Och när jag frågade i början av vårt möte, vetenskapliga undersökningar, Paul kunde inte, trots sina löften om att förse mig 2 veckor senare (det handlade om uttalanden vid universitetet i Berlin)
"Håll dig öppen" var Pauls typiska mening men Det finns en skillnad mellan att vara öppet och naivt för att acceptera ogrundade teorier...

När det gäller förhandlingarna som vi försökte ha, vet vi att det finns ett mycket viktigt gap mellan Pauls webbplats (så kallad mycket altruistisk) och mannen (mycket kapitalistisk) som är intresserad av att sälja "Licenser" ... Detta dekal är förmodligen avsett att locka "bytet" enkelt.

Kort vecka efter 3 fördelas enligt följande: 1 träningsvecka (veckan på $ 1500) och 2 veckor av "knorra" och olika förhandlingar jag var ganska mycket besviken över att mötet, särskilt eftersom jag hade "investerat" i detta möte alla de ringa besparingar som en student kan ha.

Slutligen lärde vi oss ingenting på den tekniska nivån och min studie var den mest vetenskapliga sak som finns om Pantone-processen och jag återvände till Frankrike väl avskynad om den inte är deprimerad ... men följande skulle fortfarande köra punkten! Bara positiv sak: Michel och jag behövde inte betala träningsveckan (3000 $ sparade är redan det speciellt för "vind"!), Vilket tydligen inte var fallet för 2 andra Trainees, och för rekordet, Paul Pantone betalade oss också den första veckan av hotellet.

Naturligtvis sade Michel precis exakt samma sak: det finns inget att förvänta sig från Pantone ...

Arbetssökningsfasen (Mars 2002 - December 2003)

Eftersom det inte fanns något att förvänta sig av Pantone antingen tekniskt eller professionellt, bestämde jag mig för att aktivt söka jobb ... Om möjligt inom energiområdet ... men om uppfinnaren är oärlig trodde jag (och tror fortfarande) i potentialen i processen som jag inte gav upp.

Samtidigt som jag sökte ett jobb som ingenjör fortsatte jag att försöka utveckla processen med de medel, mycket begränsade, som jag hade. Det mest framgångsrika experimentet var Zx (ZX-TD Pantone) från Olivier (annat än USA) och jag kommer senare att hänvisa till denna erfarenhet. Jag skulle vilja kortfattat granska denna jobbsökningsperiod som var ganska smärtsam. Speciellt under jobbintervjuerna lyckades jag få: Jag blev gjord för att förstå att ingenjör inte borde ha miljömärkning: "En ingenjörs mekanisk ekolog? Det borde inte existera! "Här är den klassiska replik som jag konfronterades med när jag inte var förtjust i den gröna färgen på min tröja ...Följden är att en ingenjör måste nödvändigtvis utveckla förorenande produkter och förtänka miljön ? Under alla omständigheter förstod inte de flesta av HR-cheferna eller ingenjörerna framför mig någonting eller låtsade att förstå någonting om begreppet inbäddad reformering (grunden för Pantone-processstekniken). Under dessa förhållanden passerade jag för en upplyst och det var svårt att göra ett professionellt förhållande tillsammans ...

Men det måste också sägas att HRD kan också känna min önskan att utveckla processen, det kunde ha skadat min goda integration i företaget. Under alla omständigheter var denna arbetssökningsperiod mycket svår, moraliskt och ekonomiskt.

Det är mycket svårt att komma in i energifältet. Den omgivande skepsismen, den intellektuella latskapen (den typiska: "om den inte fungerade" skulle vara känd) och vetenskaplig dogmatism är allestädes närvarande. Och om det skulle vara oärligt att tillskriva de totala misslyckandena för vissa innovationer till tryckgrupper, är det uppenbart att vissa företag försvarar, ibland kraftigt, sina vinster.Samtidigt gjorde jag några offentliga föreläsningar, särskilt på ekobio mässor eller shows, men jag såg snart att det skulle ta år med denna takt. I mars 2002 gjorde jag också en radioprogram (på friradio "Här och nu" Icietmaintenant.com ) i Paris med Jean Pierre Lentin, vetenskapsjournalist.

Avsluta 2002, jag bestämde mig för att avsluta det, åtminstone tillfälligt eftersom tiden och kostnaderna var för viktiga och att skapa en webbplats som pratade om min forskning. indeed; Det var det enda tillgängliga diffusionsmedlet som jag hade till mitt förfogande: Idén om ekonomi föddes.

Födelsen av econologie.com (december 2002 -?)

Det är mitt möte i december 2002 med Gabriel Ferrone i Selva, ekolog av år 1970 samt René Dumont, som påskyndade skapandet av webbplatsen. indeed; Föreningens ordförande EES, Ecology Energy Survival, Gabriel hade massor av dokument på hyllorna. Det här var väldigt dåligt eftersom många av dessa dokument var mycket intressanta: jag föreslog därför att man skapade en graciös webbplats för att sprida informationen.

Efter några veckors arbete var webbplatsen Econologie.com på webben i början av mars 2003.

Tyvärr har kommunikationsproblemen med Gabriel (77 år) resulterat i nästan fullständig åtskillnad mellan EES och webbplatsen i juli 2004 under övergången till 2-versionen.

Bara några få texter och dokument från EES finns kvar på webbplatsen, men jag föreslår inte längre den här föreningen, som man måste säga är att dö: den militärt aktiviserades under 80-åren men har förlorat de flesta medlemmarna för närvarande ( mest vid döds ålder) har hon inte längre den vikt som krävs för sina ambitioner ...

Ändå var detta samarbete med Gabriel berikande och tillät särskilt skapandet av den här webbplatsen ...

Målen för webbplatsen förklaras tydligare på den här sidan: Varför Econologie.com hemsida?


Facebook kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *