Ord, ord, ord: fortfarande ord alltid ord


Dela den här artikeln med dina vänner:Det är verkligen på den här luften som Ademe lanserade sin senaste kampanj: Energibesparingar. Låt oss göra det snabbt, det värmer upp!

Men lite steg är nödvändigt för att bättre förstå min syn på denna organisation.

11 October 2001, jag stödde mitt projekt om slutet av studien om processen Pantone framför 30-personer (exceptionellt faktum för ett enkelt försvar av projekt av slut på studier) i ENSAIS. Slutsatsen av detta arbete (en stor del finns tillgänglig på denna sida) var att många lovande aspekter krävde ytterligare forskning, särskilt på avfallsnivå. Självklart kunde många av Pantones påståenden inte bekräftas (och fortfarande inte) men många aspekter krävde vidare studier.

Söker att jag självklart var redo att utföra under en förlängning av min läroplan. Jag påminner dig om det för information ANVAR var en projektpartner men kunde inte stödja enskilda projekt: ett företag, en offentlig institution eller en förening måste söka hjälp. Sedan jag var examen hörde jag inte längre till ENSAIS. Jag var därför en enkel individ ... inte berättigad till ANVAR-bidrag.

En vecka senare kontaktade jag ADEME för att fråga dem spåret att följa, jag lade till dem sammanfattningen (även tillgänglig på den här webbplatsen) av mitt projekt. Det enda svar jag fick, 4 månader senare angav jag, var ett kvitto på kvitto, jag citerar: "Vi har mottagit din förfrågan och vidarebefordrat den till transportavdelningen. Kontaktade de dig? "
Svaret var uppenbarligen nej, så jag skyndade mig att svara på det här e-postmeddelandet genom att fråga dem igen hur man skulle följa utvecklingen av detta projekt. Jag väntar fortfarande på svaret på det här meddelandet! Dessa händelser är från februari 2002, alla e-postmeddelanden har hållits som bevis på min goda tro.

Jag bifogar också en kopia av ett fax som bevisar att ADEME är medveten om denna forskning men hon har inte gjort någonting (om mig) för att hjälpa dem, åtminstone i utseende!

Se faxversionen av Ademe

Sammanfattningsvis skulle jag säga: det är upp till dig att bestämma dig själv. Jag ville inte mer än att kunna arbeta med detta system (och dess derivat) för att förstå och förbättra det men det verkar som om det inte är möjligt i detta land. Allt detta i en permanent hyckleri ...

Så var är forskningsfriheten i vårt land?


Facebook kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *