Varför välja sol?


Dela den här artikeln med dina vänner:

Renovering och ombyggnad av ett hus 100% elvärme i hus med solvärme och trä i Lorraine

Här är en testimonial och en fotorapport av ägaren av ett solskogshus. Den här ägaren är Jean Gireaudot som du kan "träffa" på vårt forum under pseudonymen tigrou_838.

Du kan även presentera din egen solinstallation på vårt forum om du vill.

Detta hus ligger i Basse-Rentgen i Lorraine, så i norr där det finns, enligt de förutfattade idéerna aldrig sol, men lyckligtvis är verkligheten väldigt annorlunda ...

solhus och trä

Varför valde jag solenergi?

Innan jag började min solupprustning för tre år sedan frågade jag två citat till proffs bara för varmt vatten.

Det första citatet var hos 4500euros och det andra citatet på 5000auros, för två sensorer, är 4m2 alls och en ballong och hydrauliska tillbehör.

Kort sagt mer än 1000 € TTC per m², vilket bestämde mig att göra det självbyggande med Apper vilket gjorde det möjligt för mig att sätta ett soltillskott för lågtemperaturvärme också. Kort sagt en sten 2 skott!

Stödet minskar ...

Min varmvatteninstallation i autokonstruktion och i serie på den elektriska ballongen kostar mig bara 1200 Euro exklusive subvention. indeed; det arbete som utförs är inte subventionerat (och med god anledning: man skulle få pengar för att göra dem).

Men i slutändan, även med bidrag från staten och regionen Lorraine, skulle det fortfarande ha kostat mig mer att ringa en professionell.

Jag tror att subventioner tenderar att artificiellt höja priset på solinstallationer, vilket inte är bra. Med andra ord: premien går inte i hållbar utveckling utan i installatörens ficka.

I solvärme vinner vi på alla nivåer.

Glasyren på kakan, som jag gjorde självbyggande, kunde jag göra små personliga optimeringar. Till exempel; Jag kopplade diskmaskinen direkt till solvatten som når 60 ° C och tvättmaskinen levereras med solvatten vid 35 ° C med en termostatventil.

Mer energibesparingar som de två största konsumenterna i huset är motstånden hos dessa två enheter och behöver inte längre värmas.

Och lönsamhet i allt detta? Utan subventioner är det lönsamt, med mycket mindre ... Förklaringar

Många tror att solen är en ekonomisk humbug, det är sant att köpa dyr utrustning som man ofta ser men det är falskt genom att göra djuvliga tekniska val och speciellt genom att inte falla in i fällan av subventioner.

Som sagt ovan höjer premiumsystemet priserna och jag undrar om det inte är önskat av regeringarna och deras bonussystem för den delen ... att förhindra att solenergi utvecklas för mycket snabb ...Truce of blah, jag har just gjort en liten beräkning avkastning på investeringen av min installation:

a) Solvärme ensam, avskrivningar: 2 år.
b) solvärme golv och trä, avskrivningar: 4 år

Dessa 2 beräkningar gjordes med hänsyn till:

a) Kostnaden för arbetena: inköp av värme golv, spisen, tanken, solpaneler, cirkulatorerna, sonderna, rören, isoleringen, speciell patching av det uppvärmda golvet och diverse andra utgifter + nuvarande energikostnad.

b) Den årliga energikostnaden för huset före byggandet: det nuvarande priset på el i ett allelektriskt hus med en bi-timmarsmätare och nuvarande pris på trä.

Självklart räknades inte arbetskraften sedan det var realiserat av mig själv, mina vänner eller min familj.

För information, konson av trä av de första två åren, 10 stereo och nu 6 sterar med komplementet av solvärme.

Solhälsningar.

Följande: bilder och skick på huset under inköp och första arbeten eller chatta med John på forumet i ämnet solinstallation i lorraine med varmbuffert hemlagad


Facebook kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *